Pilates for life och Charlotte betyder så mycket för mig och mitt välbefinnande!!!

Jag började i Nackkursen 2018 och fick där kunskap om hur min skada på nacken påverkar mig och hur jag ska agera för att kunna lindra smärtan och må bra igen. Med hjälp av kunskap och rörelser har jag fått tillbaka min rörlighet och slipper ha ont. Därefter har jag fortsatt att träna två gånger per vecka under ledning av Charlotte. Jag har återfått rörlighet i kroppen och all smärta är borta. Har nu verktyg för att korrigera hållningen som är så viktig för att nacken ska må bra.

 Under pandemin har Charlotte sänt sina pilatespass streamade i en sluten Facebook grupp. Varje pass är direktsänt och unikt för denna sändning. Passen finns kvar i 24 timmar i Facebook vilket är mycket bra. Det ger en stor flexibilitet att kunna genomföra passet när det passar mig. Charlotte är fantastisk med sin entusiasm i varje pass framför kameran trots att vi inte är på plats och hon inte får någon direkt återkoppling. Hon sprider så stor glädje och bjuder på sig själv. Peppar oss med rörelser och massor med omtanke. Vi som tränar och deltar i passen känner oss som att hon är med oss i det rum där vi befinner oss.

 

/Britta Lundmark


 

Kan varmt rekommendera denna nackkurs. Vet inte riktigt var jag hade varit i mitt arbetsliv utan denna stöttning , träning och lärdom. Så tacksam för allt Charlotte och mina nya vänner har delat med sig av.

Mia Dahlgren, Malmö

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Du gjorde mitt liv värt att leva igen. Tack. Kan varmt rekommendera.

Inger Jeppsson Borg, Anderslöv

 

_______________________________________________________________

 

Jag vill berätta om mitt senaste år i några korta ord. Efter min trafikolycka 2012 med en konstaterad whiplash som följd så har jag fått lägga om mitt liv. Jag är sjukskriven 50% och jag har fått lära mig att jag inte bara är sjukskriven från mitt arbete utan även från livet. Våren 2016 läste jag om kursen för nackskadade och blev nyfiken. Dröm om min lycka när jag såg att det bara var 25 minuter hemifrån mig. Jag anmälde mig och startade i april 2016. Dessa 10 träffar har varit kantade av många samtal i djupt förtoende med gruppen, skratt och gråt, kunskaper för livet, träning och avslappning. Jag har fått vänner för livet och ett nytt perspektiv på mitt liv och mina möjligheter. JAG KAN; VILL OCH SKA! (men allt på rätt vis för oss med nackskada)

Önska så att fler få ta del av den kunskap Charlotte Almö har och får ta del av Charlottes egen resa från svårt skadad till denna starka person hon är idag.
Charlotte är idag en underbar vän men också min mentor för mig. Hon har visat mig hur jag ska ta tillbaka kontrollen över mitt liv.

Christel Jellhede, Klågerup

 _______________________________________________________

 

Efter en whiplash i en vattenrutschbana i Turkiet fick jag väldiga problem med nacken och övre bröstryggen. Efter ca 1 år började jag få tinnitus på höger öra. Varje dag innebar väldiga smärtor som gjorde livet mindre roligt. Jag fick de fick dålig sömn och humöret blev dåligt så att det påverkade min omgivning.

Min läkare på vårdcentralen skickade mig till sjukgymnast samt medicinerade mig med smärtstillande och antidepressiva. Inget av detta funkade, smärtorna kvarstod och tom ökade, samt biverkningar från medicineringen.

Lyckligtvis kom jag i kontakt med Charlotte Almö som rekommenderade speciellt utvalda Pilates övningar som skulle göras morgon och kväll och efter ca 6 månader började detta ge resultat, om än långsamt.

Idag gör jag Pilates varje dag för att rehabilitera mig. Smärtorna har successivt minskat och även tinnitus (spänningsrelaterad) har minskat i styrka. Jag är glad över det stöd som Charlotte givit mig och är mycket tacksam för att få tagit del av hennes expertis på området whiplash skador.


Magnus Göransson 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 Det var sådan et vendepunkt at møde dig og komme igang med træningen, og jeg har nu færre smerter end hvad jeg har haft i de sidsete 11 år pga min whiplashskada.

 Mvh.Mette Susanne Andersen, København, Danmark 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vill bara TACKA för ett helt UNDERBART träningsprogram. 

Blev helt yr efter första gångerna jag tränade på övningarna, och fick en AHA- upplevelse på hur ostabil jag verkligen är, trots att jag tränar både
Yoga och styrketräning. Känner mig EUFORISK, och det känns som att jag äntligen har hittat nyckeln till att stabilisera min sits!
Känner stora förhoppningar till att detta på sikt kommer att minska smärtor i kroppen, och förhöja upplevelsen när jag rider!


STORT TACK för att du delar med dig!

Med vänlig hälsning, Birgitta Gabrielsson, Matfors

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Hej! Jag råkade ut för en snöskoterolycka med en otrevlig nackskada som följ. När själva kotan läkt började en följd av konstiga symptom yrsel, olustkänsla, orolig rent allmänt, träningen som jag alltid förlitat mig på kunde jag inte utföra pga smärta i nacken. Då jag jobbar som brandman i Malmö där fysiken ibland måste vara väldigt god började jag tvivla mer och mer på mig själv. Efter många många besök hos olika vårdinstanser rehabcenter i Lund ett plus till dom, imc i Malmö, kiroprakter både i Lund och Malmö, fick jag kontakt med Charlotte och Pilates. I sista stund får man väl säga för jag hade nästan gett upp livet, som gammal kustjägare vägrade jag dock ge upp. Med Charlotts breda erfarenhet oerhörda engagemang samt hennes egen skadeerfarenhet gjorde att vi hittade ett perfekt träningsprogram för mig med specialanpassade Pilatesövningar. Hade jag inte kommit i kontakt med Charlotte och hennes kunskap vet jag faktiskt inte hur det hade gått med mig.

Med fru och två barn är jag mycket tacksam att jag hade turen att träffa Charlotte. Jag kan nu med min breda erfarenhet varmt rekommendera hennes träningsmetod, har svårt att se något som skulle fungera bättre både vid fysisk och mental skada än anpassad träning med Pilates som grund. Tack för mig och tack Charlotte

;-)  Patrik Bennison
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 

Jag kom i kontakt med Charlotte på en kurs. Hon hade fått veta att jag är nackskadad och berättade att hon själv var det, och att hon blivit bättre genom att bla träna Pilates. Hon erbjöd sig att träna mig enskilt och på så vis anpassa programmet efter mina behov på bästa sätt. Jag har tidigare tränat Yoga och tai-chi men det har bara gjort mig sämre. Jag nappade förstås på hennes förslag och vi träffades i början en gång i veckan eller varannan vecka. Vid de tillfällena lär hon ut rörelserna grundligt och kollar att man gör tidigare inlärda rörelser rätt. Däremellan är det mitt ansvar att jag tränar varje dag, och det är det värt. Jag har en skada som är över 15 år gammal. Den ger mig yrsel, smärta, illamående, tryck och värk i huvudet, sjösjuka, dimmsyn etc. Bara efter att jag tränat ett kort tag fick jag tillbaka känslan av ”mitten” i min kropp, en stadigare känsla. Charlotte är väldigt lyhörd och har en enorm förståelse för hur jag upplever rörelserna. Hon har mitt fulla förtroende och min eviga tacksamhet för att hon hjälper mig till ett liv där jag kan må bättre. För ett tag sen var jag tvungen att genomgå en operation (som inte hade med nacken att göra). Under återhämtningen orkade jag inte träna och då smög sig de gamla problemen fram igen. Men nu är jag igång igen och har träningen som en naturlig del i vardagen. Träningen är inte speciellt tidskrävande men det är viktigt att inte hoppa över den för ofta.

Kajsa, Malmö 

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Jag kan verkligen rekommendera pilatesträning enligt Pilates for Life om du lider av en whiplashskada. Charlotte är en mycket varm person och en pedagogisk instruktör och har dessutom egen erfarenhet och god förståelse av smärttillstånd.

 Fem stjärnor från mig * * * * * 

Karin Löfquist

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Hej Charlotte. Jag skriver till dig för att berätta att du är min bästa inspirationskälla på nätet när min motivation sviktar. Och det gör den titt som tätt. Fick en wad grad 2 i somras i samband med ett fall. När jag läser din historia och hur du kämpat dig tillbaka rinner tårarna, jag torkar dem och tänker 'jag ska klara det'. Efter att ha läst om att du blev hjälpt av Mckenzie bland annat sökte jag upp en sådan sjukgymnast. Det blev en förändring direkt för mig i rörlighet och smärta, och det var revolutionerande att känna. Den sjukgymnasten tycker även att jag ska börja med pilates. Vet du möjligen någon bra tränare i Stockholm? Om inte-vad tycker du jag ska leta efter i pilatesutbudet? Som sagt- tack för din inspiration!

 

Varma hälsningar, Emma

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________