REFERENSER   

 

 

ENSKILD TRÄNING  se texten nedan

GRUPPTRÄNING  >>>

GRUNDKURS PILATES OCH KROPPSHÅLLNING  >>>

NACKSKADAD

 

Pilates for life och Charlotte betyder så mycket för mig och mitt välbefinnande!!!!!

 Jag började i Nackkursen 2018 och fick där kunskap om hur min skada på nacken påverkar mig och hur jag ska agera för att kunna lindra smärtan och må bra igen. Med hjälp av kunskap och rörelser har jag fått tillbaka min rörlighet och slipper ha ont.

 Därefter har jag fortsatt att träna två gånger per vecka under ledning av Charlotte. Jag har återfått rörlighet i kroppen och all smärta är borta. Har nu verktyg för att korrigera hållningen som är så viktig för att nacken ska må bra.

 

Under pandemin har Charlotte sänt sina pilatespass streamade i en sluten Facebook grupp. Varje pass är direktsänt och unikt för denna sändning. Passen finns kvar i 24 timmar i Facebook vilket är mycket bra. Det ger en stor flexibilitet att kunna genomföra passet när det passar mig.

 

Charlotte är fantastisk med sin entusiasm i varje pass framför kameran trots att vi inte är på plats och hon inte får någon direkt återkoppling. Hon sprider så stor glädje och bjuder på sig själv. Peppar oss med rörelser och massor med omtanke. Vi som tränar och deltar i passen känner oss som att hon är med oss i det rum där vi befinner oss.

 

/Britta Lundmark

 

NACKSKADA MED FRAKTUR

Hej!

Jag råkade ut för en snöskoterolycka med en otrevlig nackskada som följd. När själva kotan läkt började en följd av konstiga symptom yrsel, olustkänsla, orolig rent allmänt, träningen som jag alltid förlitat mig på kunde jag inte utföra pga smärta i nacken. Då jag jobbar som brandman i Malmö där fysiken ibland måste vara väldigt god började jag tvivla mer och mer på mig själv.


Efter många många besök hos olika vårdinstanser rehabcenter i Lund ett plus till dom, imc i Malmö, kiroprakter både i Lund och Malmö, fick jag kontakt med Charlotte och Pilates. I sista stund får man väl säga för jag hade nästan gett upp livet, som gammal kustjägare vägrade jag dock ge upp. Med Charlotts breda erfarenhet oerhörda engagemang samt hennes egen skadeerfarenhet gjorde att vi hittade ett perfekt träningsprogram för mig med specialanpassade Pilatesövningar. Hade jag inte kommit i kontakt med Charlotte och hennes kunskap vet jag faktiskt inte hur det hade gått med mig.

Med fru och två barn är jag mycket tacksam att jag hade turen att träffa Charlotte. Jag kan nu med min breda erfarenhet varmt rekommendera hennes träningsmetod, har svårt att se något som skulle fungera bättre både vid fysisk och mental skada än anpassad träning med Pilates som grund.

Tack för mig och tack Charlotte

Patrik Bennison.

.

INSPIRATION 

Hej Charlotte. Jag skriver till dig för att berätta att du är min bästa inspirationskälla på nätet när min motivation sviktar. Och det gör den titt som tätt. Fick en wad grad 2 i somras i samband med ett fall. När jag läser din historia och hur du kämpat dig tillbaka rinner tårarna, jag torkar dem och tänker 'jag ska klara det'.

Emma

 

NACKSKADAD

Efter en whiplash i en vattenrutschbana i Turkiet fick jag väldiga

problem med nacken och övre bröstryggen. Efter ca 1 år började jag få
tinnitus på höger öra. Varje dag innebar väldiga smärtor som gjorde
livet mindre roligt. Jag fick de fick dålig sömn och humöret blev dåligt
så att det påverkade min omgivning.

Min läkare på vårdcentralen skickade mig till sjukgymnast samt medicinerade mig med smärtstillande och antidepressiva. Inget av detta funkade, smärtorna kvarstod och tom ökade, samt biverkningar från medicineringen.

Lyckligtvis kom jag i kontakt med Charlotte Almö som rekommenderade speciellt utvalda Pilates övningar som skulle göras morgon och kväll och efter ca 6 månader började detta ge resultat, om än långsamt.

Idag gör jag Pilates varje dag för att rehabilitera mig. Smärtorna har successivt minskat och även tinnitus (spänningsrelaterad) har minskat i styrka. Jag är glad över det stöd som Charlotte givit mig och är mycket tacksam för att få tagit del av hennes expertis på området whiplash skador.


Magnus Göransson

 

NACKSKADAD

Du gjorde mitt liv värt att leva igen. Tack. Kan varmt rekommendera.

Inger Jeppsson Borg, Anderslöv

 

NACKSKADAD

Jag vill berätta om mitt senaste år i några korta ord. Efter min trafikolycka 2012 med en konstaterad whiplash som följd så har jag fått lägga om mitt liv. Jag är sjukskriven 50% och jag har fått lära mig att jag inte bara är sjukskrven från mitt arbete utan även från livet. Våren 2016 läste jag om kursen för nackskadade och blev nyfiken. Dröm om min lycka när jag såg att det bara var 25 minuter hemifrån mig. Jag anmälde mig och startade i april 2016. Dessa 10 träffar har varit kantade av många samtal i djupt förtoende med gruppen, skratt och gråt, kunskaper för livet, träning och avslappning. Jag har fått vänner för livet och ett nytt perspektiv på mitt liv och mina möjligheter. JAG KAN; VILL OCH SKA! (men allt på rätt vis för oss med nackskada)

Önska så att fler få ta del av den kunskap Charlotte Almö har och får ta del av Charlottes egen resa från svårt skadad till denna starka person hon är idag.
Carlotte är idag en underbar vän men också min mentor för mig. Hon har visat mig hur jag ska ta tillbaka kontrollen över mitt liv.

Christel Jellhede, Klågerup

 

 

NACKSKADAD

Kan varmt rekommendera denna nackkurs. Vet inte riktigt var jag hade varit i mitt arbetsliv utan denna stöttning , träning och lärdom. Så tacksam för allt Charlotte och mina nya vänner har delat med sig av.

Mia Dahlgren, Malmö

RYGGPROBLEM

För två år sedan, efter många månaders lidande gick jag till läkare och fick beskedet om mina ryggproblem. Jag blev chockad, men samtidigt var jag hoppfull. Våra duktiga sjukgymnaster hjälper dig och du kommer må mycket bättre - sa läkaren. Så började min långa vandring och sökande efter hjälp.

Mitt program bestod av övningar varje dag - två gånger hos sjukgymnasten och andra dagar hemma. Men jag mådde inte bättre, fortfarande gjorde minsta rörelse ont. Jag har gjort "standard" övningar som många andra. Men jag tänkte att mina problem – och varje individuellt fall – kräver kanske speciellt anpassade övningar.

Det var samma sak hos andra sjukgymnaster: övningar, men ingen förbättring och inga svar på mina frågor.

Desperat letade jag efter hjälp och hittat en hemsida i Internet – Pilates for Life. Jag fick kontakt med Charlotte för ett år sedan och då började mitt nya liv.

Det är svårt att hitta ord som beskriver rätt det miraklet som har hänt med mig. Mitt lidande, att ständigt ha ont är borta. Jag fick tillbaka mitt hopp och livsglädje och jag har blivit en helt annan människa. Förut var jag alltid sur, irriterad och hade inte lust att göra någonting. Kunde inte sova, var trött jämt och därför ännu mer irriterad…

Med hjälp av Charlotte har jag förstått att det verkligen finns lösningar på mina hälsoproblem! Jag har lärt mig mycket om min egen kropp och har förstått vikten av hur jag ”använder” den. Pilates träningen är fantastisk och jag fick känna en mycket varm och fantastisk person!

Tack Charlotte!

Veronika Dékán, Malmö

 

NACKSKADAD

Det var sådan et vendepunkt at møde dig og komme igang med træningen, og jeg har nu færre smerter end hvad jeg har haft i de sidsete 11 år pga min whiplashskada.

Mvh.Mette Susanne Andersen, København, Danmark

 

 

RYTTARE MED INSTABIL SITS

Vill bara TACKA för ett helt UNDERBART träningsprogram.

Blev helt yr efter första gångerna jag tränade på övningarna, och fick en AHA- upplevelse på hur ostabil jag verkligen är, trots att jag tränar både
Yoga och styrketräning. Känner mig EUFORISK, och det känns som att jag äntligen har hittat nyckeln till att stabilisera min sits!
Känner stora förhoppningar till att detta på sikt kommer att minska smärtor i kroppen, och förhöja upplevelsen när jag rider!
STORT TACK för att du delar med dig!

Med vänlig hälsning, Birgitta Gabrielsson, Matfors

 

NACKSKADAD

Jag kom i kontakt med Charlotte på en kurs. Hon hade fått veta att jag är nackskadad och berättade att hon själv var det, och att hon blivit bättre genom att bla träna Pilates. Hon erbjöd sig att träna mig enskilt och på så vis anpassa programmet efter mina behov på bästa sätt. Jag har tidigare tränat Yoga och tai-chi men det har bara gjort mig sämre. Jag nappade förstås på hennes förslag och vi träffades i början en gång i veckan eller varannan vecka. Vid de tillfällena lär hon ut rörelserna grundligt och kollar att man gör tidigare inlärda rörelser rätt. Däremellan är det mitt ansvar att jag tränar varje dag, och det är det värt. Jag har en skada som är över 15 år gammal. Den ger mig yrsel, smärta, illamående, tryck och värk i huvudet, sjösjuka, dimmsyn etc. Bara efter att jag tränat ett kort tag fick jag tillbaka känslan av ”mitten” i min kropp, en stadigare känsla. Charlotte är väldigt lyhörd och har en enorm förståelse för hur jag upplever rörelserna. Hon har mitt fulla förtroende och min eviga tacksamhet för att hon hjälper mig till ett liv där jag kan må bättre. För ett tag sen var jag tvungen att genomgå en operation (som inte hade med nacken att göra). Under återhämtningen orkade jag inte träna och då smög sig de gamla problemen fram igen. Men nu är jag igång igen och har träningen som en naturlig del i vardagen. Träningen är inte speciellt tidskrävande men det är viktigt att inte hoppa över den för ofta.

Kajsa, Malmö

 

SMÄRTPROBLEM OCH STELHET I AXEL

Pilates träningen hos Pilates for Life är fantastiskt!

Jag har under en längre tid lidit av Smärta och rörelseinskränkning i en axel. Efter en tids träning hos Charlotte upptäckte jag plötsligt en dag att smärtan bara var borta och att jag kunde sträcka ut min arm i sin fulla längd!

Jag har också fått en medvetenhetom hur jag använder min kropp i mitt dagliga liv. Antingen i trädgården eller vid tunga lyft inom vården, vilken är en stor tillgång. Att dessa övningar förhindrar skada och om det blivit för mycket någon gång, hjälper kroppen tillbaka till balans och smärtfrihet, är min erfarenhet!

Muskler som jag inte visste fanns, gör sig påminda utan ”blod,svett och tårar”! Som Bonus har mitt Midjemåttkrympt med 12 cm efter 2 månaders träning 2-3 ggr/ vecka Pilates-träningen är den nyckel i mitt liv som gett mig känslan av att kropp, själ och sinne samverkar.

Ulla Ottheim

NACKSKADAD

Jag kan verkligen rekommendera pilatesträning enligt Pilates for Life om du lider av en nackskada. Charlotte är en mycket varm person och en pedagogisk instruktör och har dessutom egen erfarenhet och god förståelse av smärttillstånd.

Fem stjärnor från mig * * * * *

Karin Löfquist

SPINAL STENOS OCH DISKUTBUKTNINGAR

Jag var hos Charlotte i början av året (2013). Vid första besökte gick Charlotte igenom min situation och såg hur jag avände min kropp. Eftersom jag deltagit i en av hennes kurser tidigare så hade jag grundkunskaperna i hur övningarna skulle utföras och kunde komma igång direkt och få 6 enkla övningar att praktisera hemma dagligen. Vid fortsatta besök jobbade vi vidare, korrigerade och lade till övningar specifika för mina behov.

Jag har haft problem med ryggen i ca 30 år. Ett antal (4 st) MR har visat förslitningar och buktande diskar i ländryggen. Den sista MR (½ år) visade skolios. För ca 10 år sedan blev jag opererad för Spinal stenos. Jag blev rekommenderad korsett och fick en utprovad på Ortopeden i Malmö och avvaktan till steloperation av ländryggen. Under alla år har jag legat på runt 5-7, i smärta tills jag för två år sedan blev märkbart sämre. Då fick jag oerhört stark nervsmärta i ljumsken och runt höger höft. Detta har också lett till att mitt bäcken bliv otroligt snett. Det har påverkat min livssituation oerhört och flera gånger om dagen har jag behövt och lägga mig och vila för att smärtan ska lätta.

Förutom mina problem med ländryggen har jag också genomgått en större operation av högra axeln där två muskelfästen samt en benbit som var lös. Sedan dess har min rörlighet i axeln var mycket dålig och det varit omöjligt att kunna lyfta armen över axelhöjd på 5 år.

Efter bara två månaders träning med Charlotte har min smärta minskat oerhört och jag har nu regelbundet flera helt smärtfria dagar. Jag behöver heller inte längre lägga mig o vila under dagarna för att bli av med smärta. Jag är nästan helt jämn i mitt bäcken och snedheten är minimal. Jag kan också rida regelbundet och sitta ner i sadeln utan att det längre ger mig problem.

Förutom minskade smärtan så har även det omöjliga skett. Jag kan nu lyfta min högra arm rakt upp i luften! Något jag tidigare trott varit omöjligt och accepterat den situationen. Detta var en stor bonus!!!

Jag fortsätter att göra övningarna dagligen och jag mår fortsatt bara bättre och bättre. Jag behöver idag inte lägga mig för att vila och bli av med smärtan efter att exempelvis varit o storhandlat eller efter en ridtur. Det är helt fantastiskt! Det är VERKLIGEN Pilates for Life

Ann Gullbrand februari 2013

 

KOMMENTAR OM DVD PILATES FÖR RYTTARE

Hej Charlotte,

Vill bara tala om att jag tittat på din DVD "Pilates för ryttare" som jag köpte för en tid sedan. Bra initiativ! Jättetrevlig och välgjord DVD med bra övningar. Ska definitivt visa upp den och rekommendera den för eleverna på Strömsholm.

Lycka till och hoppas att DVD:n säljer bra!

Hälsn

Mari Zetterqvist Blokhuis

Ridinstruktör och pedagogiklärare på Strömsholm

Författare och forskare i ämnet Ryttarens sits o balans

SPINAL STENOS

När jag efter två års ryggvärk och ett antal läkar- och röntgenundersökningar fick diagnosen ”Spinal Stenos”, förträngning av ryggmärgskanalen kontaktade jag Charlotte.

Efter 1 års, personlig träning med Charlotte, upptäckte jag att min kropp blivit fastare, smidigare, en storlek mindre, min hållning bättre och jag mår mycket bättre.Ryggvärken håller jag i schack om jag följer alla goda råd.

Jag har lärt mej att vi människor har ett muskelminne, som innebär att efter ett tag fungerar rörelserna av sej själv, utan att vi behöver tänka för mycket

Jag har blivit medveten om vikten av att träna de inre musklerna, utföra rörelserna på rätt sätt och att andningen ska vara i samklang med varje rörelse.

Eftersom jag oftast gör min pilates på kvällen, blir det ofta som en meditation före sänggående.Efter ett väl sammansatt program, som ändras efter hand, tränar jag i genomsnitt 5-6dagar i veckan ca 20 min.

En sak vet jag, att det är aldrig för sent att börja träna och att aldrig ge upp när det värker och gör ont, och att det måste ta tid.Och kom ihåg. Sätt inte livet på vänt för dina ”krämpor”. Försök att göra det du alltid gjort

Samtidigt som jag tränar med Charlotte, har jag fått en vän för livet. Vi har också många fina samtal tillsammans.Samtalet har blivit nästan lika viktigt som träningen.

Käth Alm (65)

STELHET OCH VÄRK

Pilates hos Pilates for Life har för mig har varit min räddning! Hög arbetsbelastning en längre tid gjorde att jag fick värk. Inte förrän jag började med Pilates märkte jag hur spänd jag egentligen var. Detta har ju min häst också märkt och numera njuter vi mycket mer av ridpassen

Monica Andersson 

RYTTARE MED RIDRÄDSLA

När jag kontaktade Charlotte första gången hade jag ganska nyligen startat en professionell verksamhet med utbildnings- och försäljningshästar som jag drev tillsammans med min partner. Verksamheten gick strålande och vi fick fler och fler kunder. Problemet var bara att jag utan att det egentligen hade hänt något särskilt bara blev räddare. Samtidigt som hästarna på ”ridlistan” ökade så minskade listan över vilka hästar jag kände mig trygg med att rida. Detta trots att jag klarade av att hantera hästarna och rida dem på ett bra sätt och att jag tidigare tävlat på hög nivå.

Tillslut mådde jag fysiskt dåligt varje morgon jag skulle åka till stallet och ibland även kvällen innan när jag tänkte på morgondagen och att jag återigen skulle behöva rida de hästar jag var rädd för. Jag upplevde att människor runt omkring mig hade svårt att förstå mig. Varför var jag så rädd, jag kunde ju rida? Och ja, jag hade nog svårt att förstå det själv också. Jag blev arg på mig själv och pushade och utmanade mig själv mer och mer vilket bara resulterade i större och större bakslag och ännu mer frustration, ilska och sorg. Ridningen var ju hela mitt liv och det jag alltid hade tyckt var det roligaste i världen och nu gjorde jag allt för att undvika den och funderade till och med på att sluta helt. Situationen hade blivit ohållbar när jag av en slump läste en artikel om Charlotte i Tidningen Ridsport och bestämde mig för att det var värt ett försök. Vad hade jag att förlora?

Både jag själv och andra i min omgivning var till en början ganska skeptiska – kunde detta verkligen fungera? Men det gjorde det! Sakta men säkert fick jag tillbaka kontrollen över min rädsla. Att träna pilates har hjälpt mig med ökad kroppsmedvetenhet och kroppskontroll och genom att öka min smidighet och balans (jag trodde att jag hade bra balans innan jag började - det hade jag inte!) kände jag mig säkrare i sadeln igen. Men det som har hjälpt mig allra mest är den mentala träningen och andningsövningarna. Att få träffa någon som har upplevt samma sak och som förstår och inte förminskar eller förlöjligar rädslan utan istället kommer med massvis av bra redskap för att bemöta och kontrollera den.

Andningsövningarna och den ökade kroppsmedvetenheten är något som jag verkligen har tagit med mig och som har hjälpt mig i många andra situationer än bara i ridningen. Charlotte har med sin varma och kloka person hjälpt mig på många fler plan i livet än bara i ridningen. Jag rekommenderar alla att prova på det här, antingen för att övervinna din rädsla eller för att få hjälp att hantera andra tuffa situationer i livet och må bättre.

RYGGPROBLEM

Är glad att jag upptäckt Pilatesträningen hos Pilates for Life! Min rygg har blivit så mycket bättre! Jag känner mig smidigare och har en större medvetenhet i min ridning! Tack för bra träning!

Liselotte Ohlsson, Svedala

RYTTARE MED STELHETER

Det är helt fantastiskt!

Jag börjar få en helt annan rörlighet i kroppen jämfört med tidigare. Rörelser som jag inte kunde tidigare kan jag helt plötsligt göra nu :). Jag brukar reflektera över några gånger per dag hur jag andas och nu förtiden är det väldigt sällan jag kommer på mig att andas fel. Ridningen har också fungerat jättebra! Fast det finns ju mycket kvar att förbättra....

Det är roligt när man träffar andra som har en sund inställning till hästhållning och hästträning. De flest är så fokuserade på prestation och tävling och alla snabb fix metoder. Det är en njutning för själen när man har en glad och positiv häst som bara längtar efter att göra det man ber den om och som svara på minst möjliga invärkningar. Det är bättre än en rosett.

Pilatesträningen för ryttare är helt fantastisk!

Tack Charlotte!

Johan Olsson-Släger

 

RYTTARE MED KÄNSLIG HÄST

Hej Charlotte!

Hade ridkurs för min isländske tränare som tyckte att det hänt jättemkt med skritten på min häst, plus att min häst har börjat slappna av på ett helt annat sätt nu än tidigare då han ofta blev spänd och stressad när det ställdes nya krav på honom.Pilatesträningen för ryttare med fokus på balans, andning, avslappning och kroppsmedvetenhet har hjälpt mig och min väldigt känsliga och uppmärksamma häst, väldigt mkt.

Vi ses på torsdag!

Mvh

JohannaDeltagare i fortsättningskursen Pilates för Ryttare

 

PILATES SOM RÖRELSEMEDITATION

Pilatesen för mig har betytt en slags rörelsemeditation, att bli medveten om min kropp, känna,vara närvarande, släppa spänningar, bygga på nytt de små små musklerna inifrån och ut.

Jag mår jätte bra av att göra pilates och jag känner när jag hoppar över den. Samtidigt så är det som om jag mer och mer

tänker pilates i min vardag,kroppshållningen andningen, Charlottes vägledande ord finns kvar i mig.

Jag tycker Charlotte är fantastisk som instruktör och med sin karisma och all erfarenhet.

Amika

RYTTARE

Ju mer man tränar desto mer inser man hur bra det är och hur mycket det förbättrar både ridning och hälsa.

Lena Göransson  barabostalle@hotmail.com

RYTTARE

Utdrag nedan från bloggen Birgittas hästsida, hela inlägget hittar du på sidan:

http://birgittashastsida.blogspot.se/2012/04/lite-om-min-pilateskurs.html

"Jag har alltså deltagit i en 10-gångers kurs i pilates och anledningen till det kan man väl säga är att bland annat bloggläsare tipsat mig om att detta kunde hjälpa mig att förbättra min sits.Så under 10 kurstillfällen (sista gången till häst) har jag och några kvinnor till (vi har som mest varit 7-8 stycken) lärt oss att kontrollera våra kroppar bättre och jag tycker nog att det har gett effekt vad gäller min sits

NN påtalade att jag satt bättre redan efter några veckor utan att veta om kursen och det var ju ett gott betyg"

Birgitta Manojlovic, Staffanstorp

RYTTARE

Jag kan verkligen rekommendera Pilates enligt Pilates for Life´´s principer som träningsform, både för ryttare och "vanliga dödliga". Att man utför rörelserna så långsamt och med kontroll ger verkligen effekt och efter varje pass känner man sig som enny människa. Charlotte är en duktig, pedagogisk och inspirerande instruktör, både i verkligheten och på sin DVD. När kommer uppföljaren?

Varma hälsningar,

Rita Körkkö

NACKSKADAD

Hej Charlotte. Jag skriver till dig för att berätta att du är min bästa inspirationskälla på nätet när min motivation sviktar. Och det gör den titt som tätt. Fick en wad grad 2 i somras i samband med ett fall. När jag läser din historia och hur du kämpat dig tillbaka rinner tårarna, jag torkar dem och tänker 'jag ska klara det'. Efter att ha läst om att du blev hjälpt av Mckenzie bland annat sökte jag upp en sådan sjukgymnast. Det blev en förändring direkt för mig i rörlighet och smärta, och det var revolutionerande att känna. Den sjukgymnasten tycker även att jag ska börja med pilates. Vet du möjligen någon bra tränare i Stockholm? Om inte-vad tycker du jag ska leta efter i pilatesutbudet? Som sagt- tack för din inspiration.

 Varma hälsningar, Emma

STELHETER

Hej Charlotte!

Bland det bästa som hänt - Pilatesträningen hos Charlotte!!

Tack för dina fantastiska träningsstunder - Det låter lite pretentiöst- men de har förändrat mitt liv!! Tack..tack...och tusen tack.

 Ulla

 

RYTTARE MED RIDRÄDSLA

Utdrag ur Hippsons blogg: Riddagbok Ulrika Graflind. Läs hela inlägget här:

http://www.hippson.se/riddagbok/Creollo/antligen-bar-det-av-till-hastkollo.htm

"När jag fyllde 30+10 fick jag en hel helg hos min coach mot ryttarrädsla Charlotte Almö. Det är i och med kontakten med henne jag börjat träna pilates 6 dagar i veckan, vilket nu gett fantastiska reslutat gällande min balans och sists. Hur som helst efter middag med familjen åkte jag iväg till Charlotte. Väl där satt vi hela kvällen i soffan o snacka, helmysigt. Programmet för helgen är pilatespass, gympapass, hoppning, healing och coaching."

Ulrika Graflind, Vollsjö