BLOGG

 

 

 

LUCKA 5 ANDNING

2019-12-05

GRUNDPRINCIP 2 ANDNING

Joseph Pilates var oerhört intresserad av andningens funktion eftersom han sedan barndomen hade stora svårigheter med astma. Hans studier och insikter om andningen ledde till förståelsen av den oerhörda betydelsen av att man andas rätt.

Detta ledde till att han höll just andningen som den främsta grundprincipen och ett av Joseph Pilates främsta quotes är just ett quote om andningen:
”Above all, learn how to breathe correctly.”

I Pilatesträningen lär du dig att slappna av i muskulaturen över bröstkorgen så att lungorna kan vidga sig och du kan ta lugna andetag och syresätta kroppen och hjärnan med ett jämnt flöde.
Du behåller samtidigt ett muskulärt stöd i ditt center nedanför naveln vilket fungerar som en inre stödjande korsett för din ryggrad och ländrygg när du använder kroppen. En god hållning är en förutsättning för att din bröstkorg och dina lungor ska kunna vidga sig naturligt.

Andas du fel är din kropp ständigt stressad och detta kan i sin tur kan leda till andra kroppsliga symtom som vi ofta kopplar ihop med stress.

Många upplever i början att det är svårt att få andningstekniken att fungera under träningen tillsammans med rörelserna. Jag uppmanar då alltid på träningarna att framförallt se till att man andas och att absolut aldrig hålla andan vilket är ganska vanligt att man gör. Precis som allt annat så behöver man tid, träning och tålamod.

Rörelserna vi gör under träningen hjälper dig att få bättre förutsättningar i kroppen för andningen. De minskar spänningar och gör dig mer rörlig runt axlar och skulderblad och du blir med tiden mer elastiskt runt din bröstkorg så att att du lättare kan ta djupa och långa andetag. När du lär dig att fokusera din andning blir du också bättre på att öka din närvaro och höja din koncentration i rörelserna.

I morgon ska jag visa hur vi jobbar med andningen hos Pilates for Life

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)