BLOGG

 

 

 

LUCKA 19 ISOLERING

2019-12-19

GRUNDPRINCIP 7 ISOLERING

Joseph Pilates grundlade de 6 principer vi hittills har följt här i Julkalendern. De sista två principerna Isolering och Rutin tillkom med tiden som en ytterligare fördjupning.

Det Joseph Pilates menar med Isolering är att du ska få kontakt med exakt den muskel du avser att arbeta med utan att dominerande muskler används. Det kan vara svårt och kräva mycket träning eftersom vi vant oss vid att använda de dominerande musklerna. Ibland är det inte tillräckligt med att vara mycket koncentrerad utan det behövs tid och tålamod att hitta vilken muskel du ska få kontakt med och med tanken visualisera för att ”koppla upp dig” till den underaktiva/svaga muskeln. Här kan instruktören hjälpa dig med vägledning för att hitta kontakten som sedan kräver mycket träning för att förstärka kontakten och uthålligheten.

När du fått kontakt och kan börja träna den svaga muskeln kan överaktiva spända muskler med tiden bli mer avslappnade, belastningen blir jämnare och du blir mer rörlig och balanserad i kroppen.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)