BLOGG

 

 

 

LUCKA 8 FORTS. CENTRERING

2019-12-08     

Det är av stor vikt att lära sig hur man aktiverar sitt center. De djupa bukmusklerna tillsammans med bäckenbottenmuskulaturen ska aktiveras utan att andra muskler går in och kompenserar.

Detta kräver tid, fokus, träning och tålamod innan man hittar rätt och för att träna uthålligheten. Som Pilatesinstruktör kan jag se i rörelserna när du inte har kontakten med ditt center eller när du inte längre har kvar uthålligheten. Uthålligheten i ditt center kan begränsas både av att musklerna blir trötta eller för att du helt enkelt inte orkar hålla kvar fokus. Det är då alltid viktigt att ta en kort vilopaus eller kanske nöja sig med träningen för dagen. Genom upprepad träning kommer du öka din förmåga att fokusera längre stunder och musklerna blir starkare och uthålligare.

Att vara medveten om när man ”tappat kontakten” med sitt center är en av nycklarna till framgång i träningen. Det är därför viktigt att alltid göra rörelser utifrån sin dagsform. Om du går för snabbt fram med träningen, och inte kan bibehålla styrkan i ditt center, så kommer du tappa kontakten ännu mer och andra kompenserande muskler går in och gör rörelsen istället. Detta kan ge dig problem med både ländrygg och axlar och därför är det viktigt att man först hittat sitt center innan man lägger till arm och benrörelser som utmanar din stabilitet och muskelaktivitet.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)