BLOGG

 

 

 

LUCKA 9 AVSLAPPNING

2019-12-09

 

 

AVSLAPPNING

Många går omkring med spänningar i kroppen utan att vara medvetna om det. För vissa kan det t o m vara svårt att slappna av helt i alla muskler under natten och kan vakna med både stelhet och värk. Orsaken kan vara både fysisk överbelastning och psykisk belastning som stress och oro. Att ständigt ha spända muskler i kroppen är oerhört tröttande och slitsamt och kan ge kroniska besvär.

I Pilatesträningen förlänger du korta spända muskler och tillsammans med andningen förbättras cirkulationen vilket hjälper till att få ner spänningar i kroppen. I träningen lär du dig att medvetet aktivera vissa muskler i kroppen medan andra ska vara helt avslappnade. För att du lättare ska kunna hitta specifika muskelgrupper för att kunna aktivera dem underlättar det att musklerna är avslappnade från början.

Av den anledningen lägger jag stor vikt på att träningen är harmonisk och att vi alltid har vägledd avslappning på träningarna hos Pilates for Life. För många blir det en möjlighet att lära kroppen att släppa spänningar och kan, liksom rörelelserna, kräva både tid och tålamod att lära sig.

Idag kan du hitta en kort film från avslappningen hos Pilates for Life på Facebooksidan och Instagram.  Länk till Pilates for Life's Facbooksida
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)