BLOGG

 

 

 

LUCKA 22 RYGGRADEN

2019-12-22

“A man is as young as his spinal column.” “If your spine is stiff at 30, you are old. If it is flexible at 60, you are young.”  J. Pilates

Som citatet ovan, du är inte äldre än din ryggrad. En stel ryggrad ger snabbt problem med rygg och nacke och det är av största vikt att hålla sin ryggrad rörlig och balanserad. Det är inte heller möjligt att uppnå en balanserad hållning med en stel ryggrad. Rörligheten är färskvara och påverkas varje dag av hur du använder din kropp i olika situationer men också utav stress och hur du andas.

Flera Pilatesövningar har fokus på att göra ryggraden mer flexibel samtidigt som den blir starkare genom stabiliserande övningar. Alla Pilatesrörelser arbetar med muskler som påverkar rörligheten i ryggraden och några är mer direkt stretchande av ryggen.

Facebook (Pilates for Life) och Instagramkontot (pilatesforlife.se) finns en video till texten. Övningen i videon visar en kombination av två övningar som först roterar ryggraden och därefter en övning som tillsammans med bukmusklerna främjar stabilitet och rörlighet i ryggraden. Övningen har innan videon byggts upp i flera steg.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)