BLOGG

 

 

 

LUCKA 21 RAKRIKTNING

2019-12-21

Pilatesträningen går ut på att du ska få bästa möjliga kroppshållning och en kropp i naturlig balans. Alla rörelser i Pilatesträningen syftar till att göra kroppen mer rörlig och samtidigt stärka muskler som håller dig i en bra hållning. Grundtanken är att lära sig att bära ryggraden med normal kurvatur och i en, sedd framifrån, rak linje utifrån ett stabilt center.
Utifrån den tanken ska vi alltid inleda varje rörelse med att korrigera utgångspositionen för att vara i neutral position med ryggraden Genom att arbeta utifrån denna utgångsposition har vi lättare att stärka de muskler som ska hjälpa oss till att bli mer centrerade och uppnå bästa möjliga kropphållning.

Att hitta denna känsla inför övningarna kan vara svårt. Det kan försvåras av att man exempelvis är ojämnt musklad eller har invanda snedheter i kroppen. Därför kan det felaktiga ändå kännas rätt eftersom vi är så vana vid det. De flesta behöver feedback för att vägleda sig rätt in i grundpositionerna men med tiden lär man sig själv hur man kan korrigera och uppmärksammar när man ligger i obalans eller ojämnt med ryggraden.

Bilden visar hur ryggraden i en utgångsposition ska rakriktas och förlängas ifrån bäckenets center. Samtidigt ska man sträva efter att ha liknande känsla på båda sidor om ryggraden.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)