BLOGG

 

 

 

LUCKA 24 

2019-12-24

”The whole country, the whole world should be doing my excercises. They´d be happpier.”

J.Pilates

Jag inleder den 24e luckan med ett citat av Joseph Pilates som fanns på bild på första dagen av Julkalendern och som också får avsluta den. En Julhälsning från mig kan ni se på Facebooksidan och på Instagram.

Hur man mår i kroppen, ens fysiska kondition, styrka, rörlig- och smidighet påverkar så otroligt mycket ens vardag. Att vara stel med strama, ibland värkande muskler, tar oerhört mycket energi och tar kraft från allt du vill göra och påverkar också din balans och koordination.

Pilates är en funktionell Body-Mind träning. Detta innebär att Pilatesträningen ger dig den balans, smidighet, rörlighet och styrka som faktiskt alla behöver för att kunna få bästa möjliga tillgång till sin kropp och fysik. Den kan också anpassas till den som behöver rehabilitering och upp till nivå för den som tränar som elitidrottare.

Oavsett träningsstatus, ser man alltid till att bygga upp kroppen inifrån och ut för att få en stabil grund i den djupa muskulaturen. Därför kan den med träningsstatus på elitnivå komma få börja på samma nivå som den som rehabiliterar om man upptäcker svagheter och obalanser i muskulaturen. Pilates används därför som grundträning för flera världsberömda idrottare och även många skådespelare och artister använder träningsmetoden för att träna sin hållning och andningsteknik.

Med dessa ord och tankar avslutar jag 2019 års Julkalender som jag hoppas ni haft mycket glädje av och önskar en riktigt God Jul! Vi ses längre fram!

Charlotte
Pilates for Life

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)