BLOGG

 

 

 

TRÄNINGSSTART I BLÅ HUSET

2020-01-07Så startade äntligen vårterminens första två gruppträningspass, idag tisdag i Blå huset kl. 9. och kl.10 och strax före nio så kom de första träningssugna.

Vi startade teminen med fokus på rörelser som mjukar upp stela muskler och ökar rörligheten i kroppen. Det är allt lika roligt när träningarna börjar efter uppehållen och de glada tränande uttrycker sin uppskattning för att vara igång igen.

Oavsett hur ambitiös man är med träningen så är det alltid mycket svårare att upprätthålla sina rutiner när vardagen bryts av långhelger och firande. Släktingar och vänner är på besök, många har sina barn hemma under loven och det kan vara svårare att hitta sin egen tid för träning. Hur som helst så blir jag oerhört glad att höra hur man ändå tänkt på sin hållning, stöd i center mm för att upprätthålla och engagera de muskler vi faktiskt jobbar med och utvecklar under träningen. 

Det är just de här små påminnelserna i vardagen och "mikroträningen" som leder till bättre uthållighet eftersom musklerna memorerar just de signaler som upprepas ofta. Även om man känner att man blivit stelare i kroppen utan träningen så hittar kroppen mycket snabbare tillbaka dit du var innan uppehållet genom att du varit medveten om hur du använder din kropp. 

Nu är vi igång igen och jag ser fram emot vårens träningar!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)