BLOGG

 

 

 

TRÄNA BORT SKOLIOS

2021-08-08

 

 

HÅRT ARBETE LÖNAR SIG

 

För snart fyra månader sedan blev jag kontaktad av en mamma för privatlektioner i Pilates till hennes 13-åriga dotter. Hennes dotter har idiopatisk skolios (skolios utan känd orsak) med en kurva på ryggraden med 27,7 % krökning av ryggraden vid röntgen i februari i år och hade börjat få besvär med värk i ländryggen.

Dottern har sedan april månad, enligt läkares inrådan, fått vänja sig vid att varje natt sova med en fast korsett som ska stoppa förloppet av krökningen av ryggraden. Förutom det har hon, sedan vårt första möte, jobbat dagligen med sin medvetenhet om hur hon använder sin kropp för att skapa nya hållningsmönster som ger bästa förutsättningarna för ryggraden. Hon har också varje vecka kommit för privatlektioner, lärt sig Pilates från grunden och på egen hand tränat de speciellt anpassade rörelserna hon fått, 6 dagar i veckan! Hon har också sett till att vara så fysiskt aktiv som möjligt om dagarna för att hålla igång kroppen och rörligheten.

Vid senaste läkarbesöket och ny röntgen konstaterade läkaren att resultatet är över alla förväntningar! Krökningen av ryggraden har gått ner från 27,7% till 17,7% på bara 4 månader!
Ett fantastiskt resultat som uppnåtts av denna 13-åriga tjej genom hårt medvetet arbete, dygnet runt!

När jag fick detta besked blev jag alldeles tårögd och fylld av glädje! Så otroligt bra jobbat av denna unga människa! Fantastiskt att Pilatesträningen blev en pusselbit i hennes framsteg och åter igen en bekräftelse på att man faktiskt kan påverka sin kropp så mycket som man kan, om man gör jobbet! Nu fortsätter arbetet framåt i 1 års tid, en tid som läkarna har satt. Den tid när hon växer som mest och man kan påverka som mest för att undvika problem i framtiden.

Att man kan påverka skoliosen så här pass mycket hos växande barn är mycket viktigt att sprida så dela gärna till de som behöver veta detta. Mamman och dottern har valt att vara anonyma men vill någon ha kontakt med dem så kan jag förmedla vidare.

#workhard #träning #varjedag #skolios #kämpa #ryggrad #balans #kroppshållning #medvetenhet #rörlighet #stabilitet #styrka #pilatesforlife

Antal kommentarer: 1

2022-09-20 10:41:03 - Jane, Jane.beckman@gmail.com

Hej,

Jag vill gärna komma i kontakt. Har en dotter i samma situation och behöver hjälp. Mvh Jane
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)