BLOGG

 

 

 

LUCKA 1 JOSEPH PILATES

2019-12-01Jag inleder kalendern med att presentera Joseph Pilates, mannen bakom Pilatesträningen.
Dela gärna inlägget!

Joseph Pilates föddes i Tyskland 1883 och led som barn av astma, engelska sjukan och reumatisk feber. Han var fast besluten att övervinna sina svårigheter och ägnade sig åt att studera människans anatomi, fysiologi och muskler samt österländska och västerländska träningsmetoder. Han byggde upp en enorm fysisk styrka och blev en skicklig gymnast, duktig skidåkare men ägnade sig även åt professionell boxning och brottning.

1912 flyttade han till England där han bl a anlitades som självförsvarsinstruktör. Eftersom han var tysk medborgare fängslades han under första världskriget och det var under denna tiden som han utvecklade metoderna i sin träning för att bibehålla sin och sina medfångares fysiska kondition.

Efter krigets slut flyttade han tillbaka till Tyskland och fortsatte utveckla sin metod som byggde på att kontrollera kroppen och sina tankar. Träningen utmärktes av långsamma rörelser med strävan efter balans och harmoni i både kropp och själ.
1926 fick Joseph Pilates order om att träna Hamburgs poliskår vilket fick honom att istället lämna Tyskland och bege sig till USA. På vägen dit träffade han sin blivande fru Clara och de byggde tillsammans upp ett träningscenter i New York vilket kom att locka dansare, skådespelare, idrottare och societetslejon från hela världen för att lära hans unika metod till en stark och balanserad kropp
Han skrevoch gav ut två böcker: Your Health och Return to LifeThrough Contrology.

Joseph Pilates tränade varje dag fram till hans död och ett av hans mest kända citat är: ”Man är inte äldre än sin ryggrad.” Träningsmetoden blev en av de störst växande träningsformerna i världen och baserades på 6 grundprinciper som jag kommer berätta mer om i morgon.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)